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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  16/10/2014
Data da última atualização:  19/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATTIETTO, R. A.; GOMES, F. S.; MATTA, V. M.
Afiliação:  RAFAELLA DE ANDRADE MATTIETTO, CPATU; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA.
Título:  Effect of açaí pasteurization conditions on its antioxidant activity.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, v. 1040, p. 179-185, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The açaí tree has been considered as the most important palm of the North Region of Brazil, as its fruit pulp consumption has largely increased in the last years being commercialized all over the world mainly due to its composition in bioactive compounds and potentiality as a functional product. In this work, the effect of the thermal process conditions on the antioxidant capacity of the açaí pulp was evaluated. The açaí fruit, obtained from natural populations of Abaetetuba, Pará, Brazil, was extracted in a mechanical açaí depulper, with water addition. The total solids content of the obtained pulp was 13%. The pasteurization was conducted in a continuous small scale system and the tested conditions followed a composed rotational experimental plan, which had temperature and time as independent factors and the antioxidant activity as the main response. Results showed that none of the two factors or their interactions was significant at 95% probability, which means that the antioxidant activity is not significantly affected with time or temperature on proposed levels. The tendency plot suggests that the antioxidant activity tends to increase, preferentially, when lower temperatures and higher residence times are applied or with high temperatures with very little residence times. The Tukey test (p0.05) showed that there was not a significant difference among most of the tested conditions, the control sample being equal to the pasteurized samples except for those obtain... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Qualidade da polpa.
Thesagro:  Açaí; Euterpe Oleracea; Pasteurização; Tratamento Térmico.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU50251 - 1UPCAP - DD
CTAA12536 - 1UPCAP - PP2014/1782014.00178
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/02/2013
Data da última atualização:  23/05/2022
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  CASTRO, A. C. R. de; TERAO, D.; CARVALHO, A. C. P. P. de; LOGES, V. (ed.).
Afiliação:  ANA CECILIA RIBEIRO DE CASTRO, CNPAT; DANIEL TERAO, CPATSA; ANA CRISTINA PORTUGAL P DE CARVALHO, CNPAT; VIVIAN LOGES, UFPE.
Título:  Antúrio.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012.
Páginas:  163 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Aspectos do cultivo de antúrio desde o melhoramento até a comercialização do produto, e procura apresentar informações técnicas importantes para a produção de flor de corte, de maneira simples e economicamente viável, procurando contribuir para o aprimoramento desse importante agronegócio.
Palavras-Chave:  Cultivo; Flor de corte; Flower; Market.
Thesagro:  Anthurium Andraeanum; Antúrio; Comercialização; Melhoramento; Planta ornamental; Pós-Colheita; Produção; Sistema de cultivo.
Thesaurus NAL:  Flowers; ornamental plants.
Categoria do assunto:  --
E Economia e Indústria Agrícola
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77696/1/CLV12024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT13692 - 1UMTLV - PP635.93464C 355 a2013.03848
CPATSA50569 - 1UPCLV - PP635.93464C354a2013.00134
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